Hjortron- och hallonmarmelad

Underbar marmelad som är en variant på aprikos- och hallonmarmeladen.

Jag gör hjortronmarmeladen på råsocker och det fungerar utmärkt. Här behöver ni heller inte vara så rädda för att ta för lite socker eftersom hjortron likt lingon innehåller bensoesyra som är ett naturligt konserveringsmedel. Gör sedan som aprikos- och hallonmarmeladen.

2 augusti 2013

Du behöver

  • 500 g hjortron
  • 1 dl (knappt) vatten
  • 2,5-3 dl råsocker

Gör så här

  1. Koka hjortron och vatten i ca 3 minuter. Rör inte utan skaka kastrullen så bären håller sig så hela som möjligt.
  2. Tillsätt sockret och låt småkoka ytterligare några minuter tills sockret smält.

     

     

  3. Häll upp i väl rengjorda burkar, fyll till 2/3. Fyll upp resten av burken med hallonmarmelad.
Kommentera receptet

Fler goda recept