Somrig dessert i glas

Somrig dessert i glas

Av: Märta Grundberg

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

Receptet är beräknat till cirka 10-25 st glas.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

rabarberkompott

  • 500 g rabarber
  • 125 g strösocker
  • 0,5 g vanilj
  • 4,5 g gelatin

Maränger

  • 60 g äggvita [2 st]
  • 120 g strösocker
  • kardemumma, grovmald (efter smak)

Vanilj chantilly

  • 100 g grädde
  • 100 g crème fraîche
  • 1 vaniljstång
  • 35 g florsocker
  • 0,5 citron, zest

Övriga ingredienser

  • Färska jordgubbar
  • Chokladdekor

Gör så här

Rabarberkompott

  1. Koka hälften av rabarberna med sockret och vaniljen.
  2. När de kokat sönder, tillsätt resterande och koka tills de är mjuka.

Maränger

  1. Vispa vitan med hälften av sockret till en halvfast maräng, tillsätt under vispning resterande socker.
  2. Fortsätt vispa tills marängen är lagom styv att spritsa, vänd försiktigt i kardemumman.
  3. Spritsa ut på plåt och baka av på ca 100 grader tills de är helt torkade. Bäst är att förbereda detta moment dagen innan.

Vanilj chantilly

  1. Skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstången och vispa samman med alla ingredienser till en spritsbar konsistens.

Montering

  1. Spritsa upp den kalla rabarber kompotten i ett glas, fortsätt med vaniljchantillyn och toppa med maränger och färska jordgubbar och chokladdekor.