Mugcake med saffran

Glutenfri och sockerfri saffranskaka i mugg som tillagas i micron.

27 december 2014

Du behöver

  • 1 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk hasselnötsmjöl
  • 1 msk pofiber
  • 1 msk sötströ
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,33 krm saffran
  • 0,5 tsk bakpulver
  • ev. ett par rutor choklad utan tillsatt socker, grovhackad
  • ev. ett par pekannötter, grovhackade
  • ev 1 tsk agavesirap
  • olja, till muggen

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser med varandra.
  2. Häll smeten i en smord mugg.
  3. Värm i mikrovågsugn i ca 1-1,5 minut på full effekt.
  4. Låt svalna något, vänd upp och ner på muggen för att få ut kakan. Servera med exempelvis vispad grädde.
Kommentera receptet

Fler goda recept