Sweet Vanilla Cupcakes

Manuela Kjeilen

Sweet Vanilla Cupcakes

13 ingredienser

Jag älskar dessa söta cupcakes! De smakar så bra och det är både vackert och gott med den fantastiska glasyren på toppen. /Manuela

Recept på cloud frosting

Ingredienser

portioner stycken
  • 280 g vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 115 g smör, rumsvarmt
  • 250 g strösocker
  • 1 vaniljstång, skrapa ur fröna
  • 2 ägg, rumsvarma
  • 3 dl standardmjölk
  • 2,5 tsk vaniljextrakt
  • 1 sats Cloud Frosting
  • karamellfärg, sky blue, lemon och pink från Wilton
  • små, vita strösselpärlor
  • sockerpärlor, lite större

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Sätt 18 pappersformar i två muffinsplåtar.
  3. Sikta mjölet, bakpulvret och saltet i en skål.
  4. Använd en köksmaskin för att röra smöret, sockret och fröna från vaniljstången i ungefär 5 minuter.
  5. Tillsätt äggen, ett åt gången, men rör bara tills äggen precis ingår i smeten. Tillsätt mjölk, vaniljextrakt och mjölblandningen. Rör försiktigt tills det är väl blandat.
  6. Häll med hjälp av en glasskopa smet i formarna, som ska vara fulla till 2/3. Grädda i 18 minuter.
  7. Låt dem sedan svalna helt innan du dekorerar dem med Cloud Frosting. För att få en vacker pastellfärgad frosting använder jag bara en liten droppe karamellfärg. Jag använder en Ateco 849-tyll och gör tre täta swirls. Strö sedan över lite vita strösselpärlor och avsluta med en enkel, söt sockerpärla på toppen.