Lammfärslimpa

Malin Söderström

Lammfärslimpa

13 ingredienser

Malin Söderströms variant på den klassiska köttfärslimpan.

Malins

murkelsås

passar perfekt ihop med lammfärslimpan.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk timjan och rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk pistagenötter
  • 1 förp bacon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna.
  4. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök, färs och pistagenötter i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs.
  5. Forma färsen till en smalare limpa och rulla in i bacon. Lägg i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 min.
  6. Servera med murklor och rostad potatis, met går självklart bra att servera med andra tillbehör, hälsar Malin.