Saffranskola med mandel

Saffranskola med mandel
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Saffranskola med mandel

6 ingredienser

Konditorn Magnus Johanssons goda saffranskola med mandel.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

  • 500 g strösocker
  • 500 g grädde
  • 1 g saffran
  • 100 g honung
  • 100 g ljus sirap
  • 100 g sötmandel, finhackad

Gör så här

  1. Socker, grädde, saffran, honung och sirap kokas upp.
  2. Kokas sedan sakta under omrörning till kolaprov. Doppa ned fingrarna i kallt vatten och fånga upp en bit av kolamassan och kyl ned i vattnet. När man kan rulla en kula och den håller formen, då är kolan färdigkokt.
  3. Tillsätte den finhackade mandeln.
  4. Häll upp kolan i folieform och låt stelna över natten.
  5. Skär upp i bitar.