Rödvinskokt anjoupäron med kanelmaräng

Rödvinskokt anjoupäron med kanelmaräng och pistagenötter.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


12 oktober 2012
6

Du behöver

  • 37,5 cl rött vin med intensiv röd färg
  • 100 g socker (ca 1 dl)
  • 0,5 st kanelstång Sri Lanka
  • 100 g äggvita
  • 150 g socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 st citron, saft
  • Pistagemandlar

Gör så här

  1. Skala och kärna ur kärnhuset och lägg päronen i en kastrull och häll på rödvin så det täcker päronen, tillsätt socker och kanelstång. Låt koka upp.
  2. Låt sedan päronen långsamt koka under lock tills päronen är mjuka, känn efter med en sticka.
  3. Vispa sedan maräng av äggvita och socker samt citronsaften, dela päronen i mitten och lägg i valfri form toppa sedan med maräng och pistagemandlar.
  4. Servera gärna varma kan med fördel köras i ugn 5-10 minuter på 200 grader
Kommentera receptet

Fler goda recept