Linzerögon

Linzerögon
Foto: Matton
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Linzerögon

15 ingredienser

Småkakor gjorda på mandelmördeg. Fyll med hallonsylt, pistagekräm eller chokladkräm.

Ingredienser

Grundeg

  • 250 g mandelmassa
  • 50 g ägg
  • 20 g äggula
  • 250 g gårdsmör
  • 100 g florsocker
  • 25 g vaniljsocker
  • 350 g vetemjöl

hallon

  • 100 g hallonsylt
  • florsocker

Pistagekräm

  • 100 g pistagemandlar, mixade
  • 50 g vaniljkräm
  • florsocker

Chokladkräm

  • 100 g vaniljkräm
  • 50 g mörk choklad, smält
  • kakao

Gör så här

  1. Ta fram smöret så det är rumstemperat.
  2. Blanda mandelmassa och smör smidigt så inga klumpar bildas.
  3. Därefter tillsätt samtliga ingredienser och blanda till en smidig deg.
  4. Ställ i kyl ca 2 timmar.
  5. Kavla ut degen 2 mm tjock och stick ut runda kakor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 190 grader, ca 8 minuter. Låt svalna.

Hallonsylt

  1. Stryk på hallonsylt på en kaka och toppa med den andra kakan, sikta därefter florsocker ovanpå och servera.

Pistagekräm

  1. Blandas väl och fyll i mitten på kakan och lägg ihop som ovan, sikta florsocker ovanpå

Chokladkräm

  1. Blandas väl och fyll i mitten på kakan och lägg ihop som ovan , sikta kakao ovanpå.