Kronans kaka på potatis

Kronans kaka
Foto: TV4

Kronans kaka, en saftig och god kaka bakad på potatis. Servera gärna med citruskesella, eller toppa med jordgubbar som på bilden.

På bilden syns även

Magnus farmors Margaretatårta


15 juli 2012

Du behöver

Kronans kaka

  • 100 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 äggulor
  • 1 dl riven mandel
  • 1 dl kokt riven potatis
  • 0,5 dl kokta rivna morötter
  • 2 st äggvitor

Mördeg

  • 1 dl mjöl
  • 75 g smör
  • 0,5 msk socker
  • 0,25 tsk salt
  • 1 msk mjölk
  • 1 äggula

Citruskesella

  • 2 dl kesella
  • rasp av 0.5 citron

Gör så här

  1. Mördeg
    Ingredienserna blandas ihop och ställ sedan i kyl.Kavlas sedan ut 2 mm och fodra en stor pajform.Och förbaka med lite ärtor i (så att den håller formen).
  2. Kronans kaka
    Vispa smör och socker vitt. Vänd sedan ned äggulor, potatisen, morötterna och mandel.
  3. Vispa äggvitan och vänd sedan ned den i smeten.
  4. Fyll smeten i det förbakade skalet och baka i 170 grader ca 20-25 min.
  5. Servera gärna med lite citruskesella, se nedan.
  6. Citruskesella
    Blanda ihop citronrasp med kesella.
Kommentera receptet

Fler goda recept