Källarfranska - Magnus Johansson

Magnus Johansson

Källarfranska - Magnus Johansson

7 ingredienser

Baka ett egna källarfranskor till buffén, mellanmålet, picknicken eller frukosten.

Får du inte tag på extra bagerivetemjöl går det lika bra med vetemjöl special. Eller gå in på ditt närmsta bageri och fråga om du får köpa lite av dem.

Har du ingen varmluftsugn går det bra med en vanlig. Samma temperatur och låt brödet vara inne tills det börjar få en lätt färg, 10-12 minuter.

Här hittar du Magnus

smörrebröd

,

knäckebröd

och

råg- och linfröbräck

Ingredienser

  • 200 g mjölk
  • 20 g jäst
  • 10 g strösocker
  • 30 g matolja
  • 10 g salt
  • 20 g honung
  • ca 340 g extra bagerivetemjöl

Gör så här

  1. Tillsätt alla ingredienser och arbeta degen väl i degblandare eller för hand, ca 12 minuter i maskin och 20 minuter för hand.
  2. Låt degen vila 1 timme på bordet, täckt med duk eller plast.
  3. Dela sedan degen i 60 gramsbitar.
  4. Rulla dem runda.
  5. Toppa gärna med mjöl eller sesamfrö.
  6. Låt sedan gärna jäsa i kylskåp över natten eller framme ca 3 timmar under plastfilm.
  7. Baka i 230 gradig varmluftsugn ca 6-8 minuter.