Blandade bullar och vetelängder

Blandade bullar och vetelängder
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Blandade bullar och vetelängder

17 ingredienser

Av den här degen kan man göra slät bulle med rabarberkräm, fläta och knut, kardemummabullar, rabarber- och kardemummasnäckor, sticky buns och längder. Perfekt till kafferepet eller picknicken.

Av degen gör Magnus:
- slät bulle med rabarberkräm
- fläta och knut
- kardemummabulle
- rabarber och kardemummasnäcka
- sticky buns
- längd

Ingredienser

Deg

  • 500 g mjölk
  • 1,1 kg vetemjöl
  • 40 g jäst
  • 200 g strösocker
  • 200 g smör
  • 25 g kardemumma
  • 10-15 g salt

Mandelremons

  • 250 g mandelmassa
  • 200 g smör

Rabarberkräm

  • 100 g mjölk
  • 350 g rabarberpuré
  • 100 g jordgubbspuré
  • 30 g citron, saft
  • 0,5 vaniljstång, delad
  • 100 g strösocker
  • 40 g majsstärkelse
  • 25 g smör

Gör så här

Deg

  1. Blanda alla ingredienser utom smöret.
  2. Om du blandar för hand tar det ca 30 minuter, med maskin ca 15 minuter. Och när du blandat degen ca 15 minuter i maskinen så tillsätter du det rumstempererade smöret.
  3. Blanda degen väl ca 10 minuter till. Degtemperaturen ska vara cirka 22 grader.
  4. Låt jäsa under bakduk i cirka 60 minuter.

Mandelremons

  1. Riv mandelmassa.
  2. Lös sedan upp med smöret som klickas i pö om pö.
  3. Blanda sedan väl.

Bullar

  1. Kavla ut degen ca 5 mm tjock.
  2. Stryk på remons samt till exempel kanel (rikligt).
  3. Vik samman och sporra upp till bullar.
  4. Låt dina bullar jäsa i ca 3 timmar.
  5. Pensla med vispade ägg och lägg på pärlsocker.
  6. Baka i 210 grader ca 10-12 minuter.

Rabarberkräm

  1. Tillsätt alla ingredienserna utom smöret i en kastrull.
  2. Koka krämen ordentligt till en fast kräm, rör med visp hela tiden.
  3. Tillsätt sedan smöret.
  4. Blanda väl och häll ut på ett bleck.
  5. Ställ sedan kallt gärna över natten.
  6. Passera krämen genom en sikt och använd som fyllning i bullar.