Bakad cheesecake med citron

Magnus Johansson

Bakad cheesecake med citron

13 ingredienser

En bakad cheesecake smaksatt med kardemumma och citron.

Magnus bakade också
Gula marsipanrullar
Kransekake med kanel

Ingredienser

Botten

  • 225 g kakor krossade (eller kex)
  • 90 g smör
  • 25 g strösocker

Fyllning

  • 680 g färskost
  • 200 g strösocker
  • 3 ägg
  • 60 g gräddfil
  • 60 g grädde, ovispad
  • 30 g arrowrot (elller maizena)
  • 1 vaniljstång
  • 10 g malen kardemumma
  • 1 citron, rasp

Till dekoration

  • påskägg i marsipan och choklad

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Krossa kakorna väl.
  3. Blanda sedan med smöret och sockret. Blandas väl.
  4. Lägg sedan i botten på en tårtring, pressa inte för hårt.
  5. Baka sedan i ca 12-15 minuter.
  6. Låt svalna.

Fyllning

  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Vispa färskost och socker krämigt med en vinge.
  3. Rör ned äggen långsamt i smeten.
  4. Vänd sedan ned grädde och gräddfil.
  5. Till sist skrapas vaniljstången ur. Vänd i fröna, arrawrot, kardemumma och rasp av citronen.
  6. Fyll upp i tårtringen med kexbotten.
  7. Baka till krämen har stannat till, ca 25 minuter.
  8. Dekoreras med ägg i marsipan och choklad.