Baguette

Magnus Johansson

Baguette

9 ingredienser

Får du inte tag på bagerivetemjöl går det lika bra med vetemjöl special. Eller gå in på ditt närmsta bageri och fråga om du får köpa lite av dem.

Ingredienser

Dag 1, fördeg

  • 200 g vatten, kallt
  • 5 g jäst
  • 300 g vetemjöl (bagerivetemjöl)
  • 10 g salt

Dag 2

  • 400 g vatten
  • 600 g vetemjöl (bagerivetemjöl)
  • 12 g jäst
  • 10 g honung
  • 12 g salt

Gör så här

Dag 1, fördeg

  1. Blanda jäst och vatten, mjöl och salt. Blanda degen i ca 16 minuter.
  2. Låt ligga i kylen under natten.

Dag 2

  1. Blanda fördegen med vattnet, mjöl, salt och honung i 15 minuter.
  2. Låt jäsa i 2 timmar.
  3. Forma till baguetter och låt jäsa i 2 timmar till.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda baguetterna i 250 grader in och sänk direkt till 225 grader ca 15-20 minuter, beroende på storlek.