Double chocolate chip peanut butter cookies

monica eisenman

Double chocolate chip peanut butter cookies

Av: Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

Helt oemotståndliga chokladkakor med chokladbitar och jordnötssmör i.

Ingredienser

portioner stycken
  • 175 g smör, smält och avsvalnat
  • 2,5 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 200 g mörk choklad
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,75 dl jordnötssmör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Vispa i ägget och äggulan.
  3. Smält 100 g av chokladen och rör ner i smeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Hacka resten av chokladen grovt och rör ner den i degen tillsammans med jordnötssmöret.
  5. Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i ca 17 minuter.
  6. Låt kakorna svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.