Jämtländskt tunnbröd med grillad kyckling, torkad skinka och yoghurtdressing

Jämtländskt tunnbröd med grillad kyckling, torkad skinka och yoghurtdressing
Foto: TV4

Jämtländskt tunnbröd med grillad kyckling, torkad skinka och yoghurtdressing

Av: Karl-Johan Hegborn

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

Tunnbröd passar bra som utemat till exempel i skidbacken. Men det gör också ett bra mellanmål.

Ingredienser

portioner
  • 600 g mandelpotatis

dressing

  • 0,75 dl yoghurt (mezeyoghurt)
  • 0,75 dl matolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 förp salladslök [ca 150 g]
  • 1 förp mixad sallad
  • 0,5 dl mild rapsolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 kycklingbröst [ca 400 g]
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 dl prästost, riven
  • 1 förp mjukt tunnbröd, 4 bröd ca 40 gram/bröd

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den svalna.
  2. Blanda ihop dressingen, vispa ner oljan i yoghurten tillsätt vinäger, vitlök och senap, smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla löken, skiva potatisen, lägg allt i en bunke och tillsätt salladen. Blanda ner olja, vinäger och kryddorna.
  4. Dela kycklingbröstet längs med och platta ut dem med handen. Grilla dem.
  5. Lägg ut bröden och fördela potatisen på bröden. Lägg på kycklingen (2 skivor), skinkan den rivna osten samt ringla lite dressing över. Vik ihop bröden som en tunnbrödrulle.
  6. Servera resten av potatisen och dressingen i skålar bredvid.