Havrestekt pannbiff med sjudna rödbetor, potatis och kapris samt kryddsmör

Havrestekt pannbiff med sjudna rödbetor, potatis och kapris samt kryddsmör
Foto: TV4

Havrestekt pannbiff med sjudna rödbetor, potatis och kapris samt kryddsmör

Av: Karl-Johan Hegborn

Från: Nyhetsmorgon

21 ingredienser

Pannbiff är enkel och god vardagsmat. Tillsammans med rödbetor och kapris får de en mer spännande smak.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • 8 små eller 4 stora rödbetor
  • 400 g fast potatis
  • 2 palsternackor
  • 1 msk smör
  • 2 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar

Kryddsmör

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 förp salladsmix

Gör så här

  1. Blanda 1 dl av havregryn med mjölken, låt svälla i ca 5 minuter. Skala och hacka löken fint. Blanda allt till färsen. Forma till 8 biffar.
  2. Skölj och koka rödbetorna mjuka. Skala potatisen och palsternackorna. Koka potatisen och skär palsternackorna i 3 cm bitar och koka dem mjuka. Skala rödbetorna och dela dem i fyra delar och låt rotfrukterna svalna.
  3. Blanda smöret med den hackade persiljan och kryddorna, forma som en rulle. Lägg in i kylen.
  4. Panera pannbiffarna med resten av havregrynen. Stek dem i smör i en stekpanna i 2-3 minuter per sida.
  5. Smält smöret till rotfrukterna och fräs allt tillsammans med kaprisen krydda med salt och peppar.
  6. Lägg upp rotfrukterna på tallriken pannbiffen över och skär upp smöret i bitar och lägg det på biffarna, samt mixsalladen.