Het lax ”tataki”, bovetesallad, hasselnötter och brynt smör

1 röst
25 min
4

Halstrad lax rubbad i sesam och paprika. Serveras med citronmarinerade grönsaker, brynt smör och hasselnötter.

Vintips
16018 Las Moras, Argentina (4 solar)

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 2 msk forellrom
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 romansallad
  • 2 dl bovete
  • 2 dl spritärtor
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 30 g smör
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk soja
  • olja
  • ärtskott till garnering

Gör så här

  1. Blanda sesamfrön och paprikapulver.
  2. Dela laxen i två bitar, pensla med olja.
  3. Halstra laxen i varm panna, 5-10 sekunder på varje sida, rulla i sesam- och paprikamixen.
  4. Dela salladen i fina stora bitar.
  5. Smaksätt bovete, ärtor och sallad med salt, peppar och citron.
  6. Bryn smöret, låt svalna, lägg i hasselnötter och smaksätt med sojan.
  7. Anrätta salladsbladen, bovete, ärtor samt den skivade laxen avsluta med brynt smör, ärtskott och forellrom.
19 september 2014
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...