Helgrillad kyckling "Rubbung" med coleslaw

Grillad kyckling med kryddrubb och fräsch coleslaw på savojkål.

4 april 2015
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • salt och peppar

Kryddblandning

  • rökt paprikapulver
  • spiskummin
  • chili
  • gurkmeja
  • vitlök

Coleslaw

  • 0,5 savojkål
  • 1 morot
  • 1 citron
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Dela kycklingen på hälften. Blanda ihop kryddorna till kryddblandningen. Salta, peppra och gnugga in kycklingen med kryddblandningen.
  2. Skiva kål och morot tunt och blanda upp med crème fraiche. Salta, peppra och tillsätt 1 msk citronsaft.
  3. Grilla kycklingen på båda sidor och avsluta i ugn eller på grillen tills innertemperatur är 78 grader.
  4. Servera grillad kyckling med krämig coleslaw
Kommentera receptet

Fler goda recept