Helgrillad kyckling "Rubbung" med coleslaw

6 röster
4

Grillad kyckling med kryddrubb och fräsch coleslaw på savojkål.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kyckling
  • salt och peppar

Kryddblandning

  • rökt paprikapulver
  • spiskummin
  • chili
  • gurkmeja
  • vitlök

Coleslaw

  • 0,5 savojkål
  • 1 morot
  • 1 citron
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Dela kycklingen på hälften. Blanda ihop kryddorna till kryddblandningen. Salta, peppra och gnugga in kycklingen med kryddblandningen.
  2. Skiva kål och morot tunt och blanda upp med crème fraiche. Salta, peppra och tillsätt 1 msk citronsaft.
  3. Grilla kycklingen på båda sidor och avsluta i ugn eller på grillen tills innertemperatur är 78 grader.
  4. Servera grillad kyckling med krämig coleslaw
4 april 2015

Laddar fler recept