”Sticky rice” med kryddig apelsinsallad

30 min
4

Tröttnat på risgrynsgröt och ris à la Malta? Testa denna goda variant med kokosmjölk, honung och apelsin. Försvinnande god!

24 december 2014
30 min
4

Du behöver

  • 2 dl jasminris
  • 4 dl vatten
  • salt
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 äggula
  • 1 dl honung
  • 1 vaniljstång
  • 1 apelsin
  • kryddpeppar

Gör så här

  1. Koka riset och låt det stå tills det är ljummet och blir klibbigt.
  2. Värm kokosmjölk med honung och tillsätt vanilj samt en äggula så att den tjocknar.
  3. Riv zesten av apelsinen samt skär apelsinfiléer.
  4. Blanda hälften av såsen med riset och lägg på en tallrik, toppa med resterande sås och lägg apelsinklyftor, riven zest och kryddpeppar på toppen.
Kommentera receptet

Fler goda recept