Världens snabbaste köttfärssås

15 november 2007
4

Du behöver

  • 3 msk olivolja
  • 0,5 kg köttfärs
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade eller passerade tomater
  • 3 dl grädde
  • 8 dl vatten
  • 1 st köttbuljongstärning
  • salt och peppar
  • 4 Paket nudlar à 100 g
  • riven ost
  • dragon, basilika och oregano efter smak
  • 1 st gul lök eller 2 knippen gräslök

Gör så här

  1. Fräs köttfärsen i olivolja i en gryta eller stekpanna med höga kanter. När färsen är ordentligt brun tillsätt hackad lök, pressad vitlök, tomater, grädde, vatten och smula ner buljongtärningen. Salta och peppra.
  2. Lägg ner nudlarna i grytan och låt koka tre minuter. Tillsätt hackad gräslök om du inte redan använt gul lök.
  3. Serveras med riven ost och kryddor.
Kommentera receptet

Fler goda recept