Mandelplockisar med vaniljkräm

29 juli 2013

Du behöver

Mandelplockisar

  • 250 g mandelmassa, rumstempererad
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2 stora ägg
  • 0,5 citron, skalet

Vaniljkräm

  • 5 dl mjölk 3 %
  • 8 äggulor
  • 90 g socker
  • 60 g maizena
  • 1 vaniljstång
  • 40 g smör

Gör så här

  1. Mandelplockisar
    Blanda mandelmassan med smöret till en jämn massa och blanda därefter ned ett ägg i taget. Rör med en slev eller spatel så att det inte blandas i en massa luft.
  2. Spritsa i små bakformar eller i silikonformar och baka av i 180 grader.
  3. Vaniljkräm
    Koka upp mjölk med den skrapade vaniljstången.
  4. Rör ihop strösocker, äggula och maizenan i en bunke.
  5. Slå den sjudande mjölken över äggblandningen under vispning.
  6. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under ständig omrörning med ballongvisp.
  7. När den puttrat i en minut så rör ned smöret och sila i en bred flat bunke så att den snabbt kan kylas ned i isvattenbad eller i kyl/frysskåp.

  8. När den svalnat så spritsar man på en liten klick vaniljkräm på varje botten och dekorerar med bär eller frukt efter tycke och smak.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept