Rödvinsmarinerad oxkind med rotfrukter

2 dygn
4

Den som väntar på något gott... Oxkind som marineras i rödvin i två dygn, sen grillas eller steks den för att sedan sjudas i tre timmar. Långkok när det är som allra bäst!

Johan Hedberg tipsar:
- Köttet blir som godast om det får marinera länge, men krisar det räcker det med 6-7 timmar.
- Koka inte köttet - sjud det. Annars blir det inte lika bra.


23 juli 2014
2 dygn
4

Du behöver

  • 800 g oxkind
  • 1 flaska rödvin
  • 2 kvistar timjan
  • 0,5 kvist rosmarin
  • 3 lagerblad
  • 3-4 vitpepparkorn
  • 0,25 rotselleri
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 gula lökar
  • 0,25 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka

Gör så här

  1. Putsa bort eventuella hinnor från kinderna. Placera dem i en djup skål eller gryta och täck med rödvin. Lägg i timjan, rosmarin och lagerblad. Ställ in i kylen 1-2 dagar.
  2. Ta ut och lyft ur köttet ur vinet. Torka det helt torrt och lägg det på grillen tills det fått färg runt om, alternativt stek det i lite smör i en het stekpanna.
  3. Tärna rotselleri, lök, morötter och palsternacka grovt. Fräs mjuka i smör men låt dem inte få för mycket färg. Häll ner i en gryta och lägg i oxkinderna. Slå över vinet från marineringen samt ha i vitpepparn.
  4. Sjud försiktigt i cirka 3 timmar. Skumma löpande. Köttet ska vara så mört att det nästan faller sönder.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept