Fräs köttfärsen i omgångar. Tre omångar i en stor stekpanna brukar vara lagom. I med en klick smör, stek färsen och häll ner i slowcookern.
Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör tills den är blank. Den ska inte få yta men däremot mjukna en aning så den blir söt. Ner med allt i köttfärsen. Häll på tomater och puré.
Slå på slowcookern på medium.
Skala palsternackor och rotselleri. Skär i små tärningar. Fräs mjuka i smör.
Dela selleristjälken längs med och skär den sedan i skivor som är 2-3 mm tjocka. Låt gå med i pannan tillsammans med palsternackorna och rotsellerin när de bara har några minuter kvar. Ner med allt i slowcookern.
Grovhacka persiljan och oreganon. Tillsätt det mesta av örterna (spara lite till servering) tillsammans med lagerbladen i grytan. På med locket.
Låt puttra i 5-7 timmar. När det närmar sig servering grovhackar man basilikan och har i även den.
Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, lite riven parmesan och ett gott vin.