Pistagemördeg Mixa pistage nötter och socker i matberedare, tillsätt vetemjöl och rumsvarmt smör och blanda ihop till en smulig massa, tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg.
Kyl ca 30 min. Kavla ut till ca 2,5 mm och klä en pajform.
Mandel- och pistagekräm Blanda ihop mandel, pistage och florsocker med smöret till en grynig massa.
Tillsätt ägg och vispa massan lätt luftig.
Fyll krämen i pajskalet och baka av i 190 grader ca 15 min. Låt svalna.
Jordgubb- och rabarber kompott med vanilj
Jordgubbs- och rabarber kompott med vanilj Koka ihop rabarber, jordgubbar och vanilj.
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten.
Krama ur gelantinbladen och lägg ner i koket.
Låt kompotten kallna något.
Och fördela ut kompotten på paj bottnarna. Låt stå i kyl ca 30min.
Italiensk maräng Koka sockerlagen under tiden äggvita och socker vispas till ett fast skum.
Tillsätt sockerlagen i äggvitevispet när temperatur nått 124 grader.
Låt marängen vispas kall.
Toppa pajen med marängen och bränn av med brännare/tourch.