Hoisinanka på Pekingvis

Jennie Walldén KM

Hoisinanka på Pekingvis

12 ingredienser

Jennie Walldéns Pekinganka med krispigt skinn och hemgjord five spice-krydda. Servera som paket i små kinesiska pannkakor.

Vintips från Alf Tumble
1441 Camden Town Brewery Camden Pale Ale, Storbritannien, England (Betyg  4) Brittisk törstsläckare med modern humletouch utan att bli för besk, vilket underlättar mötet med kryddhet mat. Låg alkohol höjer dessutom statusen som törstsläckare.

Ingredienser

portioner

Five spice-krydda

  • 1 tsk sichuanpeppar (eller hel vitpeppar)
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 0,5 tsk kryddnejlika, hel
  • 1 tsk malen kanel

Övrigt

  • 700 g ankbröst
  • 1 msk five spice, se ovan
  • 1,5 dl hoisinsås
  • 1 tsk sesamolja
  • 20 mandarinpannkakor (eller 2 förp minitortillas)
  • 1 gurka, i tunna stavar
  • 4 salladslökar, i tunna stavar

Gör så här

  1. Mal alla kryddorna i en mixer till fint pulver.
  2. Skär av skinnet från ankbrösten.
  3. Strimla skinnet och även de skinnlösa ankbrösten.
  4. Lägg det strimlade ankskinnet i en torr panna.
  5. Stek till de släpper sitt fett och blir krispiga.
  6. Lägg det krispiga skinnet på hushållspapper och häll ut det mesta av ankfettet.
  7. Stek det strimlade ankköttet i pannan, strö på five spice och låt fräsa på hög värme i 2 minuter.
  8. Tillsätt 0,5 dl hoisinsås och sesamoljan och låt steka med i 1 minut.
  9. Servera genast mandarinpannkakor eller små tortillabröd, hoisinsås, stavad gurka och salladslök.