Pannbiff med stekt grönsaksris

jan boris-moller

Pannbiff med stekt grönsaksris

Av: Jan Boris-Möller

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk fibrex
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk fyra kryddor
  • salt
  • peppar
  • 2 dl mjölk
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 1 tomat
  • 1 gurka
  • 3 msk smör (eller margarin)
  • 3 dl kokt ris, kallt
  • 1 dl frysta ärtor
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 dl soja

Gör så här

  1. Blanda färs, fibrex, senap och kryddor. Tillsätt mjölken, blanda allt och låt stå l0 min.
  2. Skala och hacka lök och morot. Skölj och tärna tomat och gurka. Gör 4 pannbiffar av färsen. Platta till dem och stek i hälften av matfettet i stekpanna, 2-4 min på varje sida. Köttet är färdigt när temperaturen är 66-70° C i mitten.
  3. Stek riset och grönsakerna i resten av matfettet i en stekpanna. Tillsätt socker och soja. Koka upp och servera tillsammans med pannbiffarna. (De färska grönsakerna kan bytas ut mot motsvarande mängd frysta.)