Hemgjord falukorv

Hemgjord falukorv
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Hemgjord falukorv

9 ingredienser

Jag har länge undrat varför det inte funnits ett enkelt recept på egen falukorv, när det nu är något av det som svenskarna äter mest. Visst, att köpa färdig korv är både billigt och gott, men att göra egen var en kul utmaning! /Jacob
Receptet finns i Familjens hälsokokbok.

Innan jag gjorde receptet var jag osäker på om det skulle funka för barnen, men faktiskt så tyckte både barnen och min fru, som verkligen inte är någon korvfantast, att den här korven var supergod. Så nu kanske vi får äta korv lite oftare hemma hos mig med... /Jacob

Här hittar du

Jacobs egna ketchup

.

Läs mer om

Familjens hälsokokbok

.

Ingredienser

Hemgjord falukorv

  • 2 dl vatten, kallt
  • 300 g fläskfärs
  • 70 g bacon
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk lökpulver
  • 1,5 tsk paprikapulver (milt)
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 msk honung, flytande

Gör så här

Hemgjord falukorv

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Mät upp vattnet till korvsmeten i en form som går in i frysen och låt det bli riktigt kallt.
  3. Blanda fläskfärsen i en matberedare med bacon, potatismjöl, salt och kryddor.
  4. Späd lite i taget under mixning med det iskalla vattnet.
  5. Ställ korvfärsen i kylen.
  6. Lägg ut färsen på plastfilm och rulla till en stor falukorv eller flera lite mindre korvar.
  7. Lägg korven i en ugnsfast form och häll på vatten tills en tredjedel av korven täcks.
  8. Baka ca 1 timme.
  9. Låt korven svalna.
  10. Sedan är din hemgjorda falukorv klar att stekas!