Carne asada taco

0 röster
4

Lyxigare variant på tacos med marinerad oxrygg och hemgjorda tillbehör.

Receptet på Frida Nilssons pico de gallo och guacamole hittar du här.


Bengt Frithiofssons dryckestips:
5397 L.A. Cetto, Petite Sirah, Mexico (3 solar)

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g svensk hängmörad oxrygg
  • flingsalt
  • matolja

Marinad

  • 3 lime, pressade
  • 0,5 tsk mexikansk oregano, mexikansk
  • 1 tsk korianderfrön, krossade
  • 1 tsk kummin, krossad
  • 1 grön chili
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 flaska mexikansk öl

Garnityr

  • pico de gallo
  • savoykål, tunt strimlad
  • guacamole
  • friterad lök
  • tortillabröd

Gör så här

  1. Marinera oxryggen i marinaden över natten.
  2. Torka av marinaden, bryn oxryggen ordentligt runt om i lite matolja, stek klar i ugn på 150 grader till en innertemperatur på 55 grader, låt vila i 5- 10 minuter. Tranchera köttet i 0,5 cm tjocka skivor och salta.
  3. Servera med tillbehören.
27 februari 2015

laddar fler recept

Laddar fler recept