Gröp ur tomaterna och tärna dem fint, blanda med lök, jalapeño och koriander. Smaka upp med salt och limejuice.
Guacamole
Gröp ur tomaterna och tärna dem fint, gröp ur avokadon - mosa samman med övriga ingredienser i en mortel. Guacamolen ska inte vara slät utan det ska finnas lite bitar kvar i den. Smaka upp med salt och ev. jalapeño.
Salsa verde
Mixa limejuicen, salt och koriandern helt slät. Tillsätt avokado, vitlök, chili och mixa igen. Mixa sedan i tomatillon till önskad konsistens, chunky eller slät.
Baja fish taco
Vispa samman alla ingredienser till frityrsmeten, låt stå i 15 minuter innan den används. Skär ner fisken i avlånga bitar ca 1 cm breda och 8 cm långa. Vänd i vetemjöl och salta fisken. Vänd sedan i frityrsmeten och fritera på 170 grader i olja. När fisken är gyllene är den klar, ta upp och låt den rinna av på hushållspapper och salta lätt.
Kålsallad
Strimla rödkål och silverlök, blanda.
Syrad grädde
Blanda samman grädde och vinäger, låt stå i rumstemperatur och tjockna i ca 2 timmar, smaka upp med salt och ev. mer vinäger.