Vi köpte oss en finfin färsk lax och tuffade vidare ut och la oss vid en vacker klippa. Vi öppnade en kall öl och konstaterade att den sanna glädjen upplevs i detta nu.
Blanda citronsaft, limesaft, cognac, 2 msk hackad dill, basilika, dijon, olivolja, salt och peppar i en stor glasskål.
Skär fina små tärningar av laxen. Salta och peppra. Lägg ned tärningarna i glasskålen och vänd runt med stor omsorg. Täck över med lite plastfolie och låt stå svalt i 30 minuter.
Skölj rucolan väl och lägg upp den på fyra assietter. Tvätta och dela cocktailtomaterna och lägg på salladsbädden.
Låt laxen rinna av lätt i ett durkslag. Pressa laxen i en portionsform, vänd snabbt upp den på rucolan, lyft varsamt bort formen och lägg en fin basilikakvist på toppen. Servera med en isande kall öl och flatbröd med färskost.