Rostbiffsallad med riven tomat, kapris och basilika

15 min
4

Matig och snabblagad sallad med rostbiff, haricots verts, vaxbönor och tomat.

6 mars 2015
15 min
4

Du behöver

  • 400 g kalvrostbiff eller rostbiff
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger eller din favoritvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 pkt haricots verts
  • 1 pkt vaxbönor
  • 2 mogna tomater
  • 1 gemsallad eller machésallad
  • 2 msk kapris
  • 1 ask basilika
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg ut rostbiffen på ett fat.
  2. Koka haricots verts och vaxbönor i lättsaltat vatten i 2 min och kyl ner. Riv salladen.
  3. Blanda olja, vinäger, senap, salt och svartpeppar. Vänd ner bönorna och salladen i dressingen.
  4. Riv tomat över och tillsätt kapris som ger en god syra. Blanda försiktigt och lägg salladen på rostbiffen. Riv basilika över och salta och peppra.
Kommentera receptet

Fler goda recept