Rostad skrei med vitlök, kapris, tomat, basilika och chili

Fredrik Eriksson ny

Rostad skrei med vitlök, kapris, tomat, basilika och chili

11 ingredienser

25 min

Kryddig skreitorsk med vitlök, tomat, citron och kapris. Toppa med basilika och servera med nykokt pasta.

Ingredienser

portioner
  • 300 g små bitar skreitorsk
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 chilifrukt
  • 1 citron
  • 2 msk kapris
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • pasta

Gör så här

  1. Skiva vitlök och chili.
  2. Fräs torsken i olivolja (het panna) med vitlök och chili i 3-4  min så det tar lite färg. Salta och peppra.
  3. Skär tomaterna. Tillsätt dem, kapris, finrivet citronskal, saften från citronen och lite repad basilika.
  4. Låt det småkoka lite med vätskan från tomaterna och citronen. Koka lite pasta och servera.