Rostad skrei med vitlök, kapris, tomat, basilika och chili

13 röster
25 min
4

Kryddig skreitorsk med vitlök, tomat, citron och kapris. Toppa med basilika och servera med nykokt pasta.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g små bitar skreitorsk
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 chili
  • 1 citron
  • 2 msk kapris
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • salt och peppar
  • pasta

Gör så här

  1. Skiva vitlök och chili.
  2. Fräs torsken i olivolja (het panna) med vitlök och chili i 3-4  min så det tar lite färg. Salta och peppra.
  3. Skär tomaterna. Tillsätt dem, kapris, finrivet citronskal, saften från citronen och lite repad basilika.
  4. Låt det småkoka lite med vätskan från tomaterna och citronen. Koka lite pasta och servera.
24 januari 2015
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept