Rostad brysselkål, äpplen och senapskräm

Fredrik Eriksson ny

Rostad brysselkål, äpplen och senapskräm

8 ingredienser

10 min

Varm sallad med krispig brysselkål, äpplen och senapskräm. Passar perfekt på julbordet.

Ingredienser

portioner
  • 300 g brysselkål, halverade
  • 1,5 msk smör
  • salt
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk malen kryddpeppar, krossade
  • 2 äpplen ingrid marie, klyftade
  • 2 msk söt senap (gärna Västervikssenap)
  • 1 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Stek brysselkål i smör i stekpanna 5 minuter tills de blir lite krispiga. Smaksätt med salt, honung och kryddpeppar. Lägg i äppelbitarna i pannan med brysselkålen de sista 2 minuterna.
  2. Rör samman senap och crème fraiche. Servera brysselkålen med senapskrämen över.