Morotskaka med saffran och russin

Fredrik Eriksson ny

Morotskaka med saffran och russin

12 ingredienser

40 min

Vacker julig morotskaka gjord på gula morötter, saffran och russin. Otroligt saftig!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 400 g strösocker
  • 400 g vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1,5 förp saffran
  • 6 dl gul morot, rivna
  • 2 dl matolja
  • 1 dl russin

glasyr

  • 300 g färskost
  • 0,67 dl florsocker
  • 0,5 förp saffran

Gör så här

  1. Blanda ihop ägg och socker, inte pösigt.
  2. Vänd sedan ner alla torra ingredienser och sist i med morötter och olja. Vänta med russinen.
  3. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, strössla ut russin och grädda på 175 grader i ca 20 min. Låt svalna.
  4. Vispa ihop färskost, florsocker och saffran till glasyren, bred på kakan. Obs tänk på att kakan måste ha svalnat.