Morotskaka med saffran och russin

7 röster
40 min

Vacker julig morotskaka gjord på gula morötter, saffran och russin. Otroligt saftig!

Visa mer
40 min

Du behöver

  • 4 ägg
  • 400 g socker
  • 400 g vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kardemumma
  • 1,5 förp saffran
  • 6 dl gula morötter, rivna
  • 2 dl matolja
  • 1 dl russin

Glasyr

  • 300 g färskost
  • 0,67 dl florsocker
  • 0,5 förp saffran

Gör så här

  1. Blanda ihop ägg och socker, inte pösigt.
  2. Vänd sedan ner alla torra ingredienser och sist i med morötter och olja. Vänta med russinen.
  3. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, strössla ut russin och grädda på 175 grader i ca 20 min. Låt svalna.
  4. Vispa ihop färskost, florsocker och saffran till glasyren, bred på kakan. Obs tänk på att kakan måste ha svalnat.
27 november 2014
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept