Morotskaka med saffran och russin

Vacker julig morotskaka gjord på gula morötter, saffran och russin. Otroligt saftig!

27 november 2014
40 min

Du behöver

  • 4 ägg
  • 400 g socker
  • 400 g vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kardemumma
  • 1,5 pkt saffran
  • 6 dl gula morötter, rivna
  • 2 dl matolja
  • 1 dl russin

Glasyr

  • 300 g färskost
  • 0,67 dl florsocker
  • 0,5 pkt saffran

Gör så här

  1. Blanda ihop ägg och socker, inte pösigt.
  2. Vänd sedan ner alla torra ingredienser och sist i med morötter och olja. Vänta med russinen.
  3. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, strössla ut russin och grädda på 175 grader i ca 20 min. Låt svalna.
  4. Vispa ihop färskost, florsocker och saffran till glasyren, bred på kakan. Obs tänk på att kakan måste ha svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept