Ljummen nudelsallad

Ljummen nudelsallad
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Ljummen nudelsallad

15 ingredienser

Ljummen nudelsallad med smak av fräsch mynta. Gott, väldigt enkelt och asiatiskt.

Ingredienser

portioner
  • 250 g nudlar
  • 1 chilifrukt
  • 2 limefrukter
  • 1 kruka mynta
  • 1 msk fisksås
  • 3 msk solrosolja
  • 1 förp haricots verts
  • 1 knippe salladslök
  • 2 morötter
  • 1 romansallad
  • 2 ägg
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • peppar
  • cashewnötter

Gör så här

  1. Först vinegretten; finhacka myntan, pressa ur limesaften, rensa chilin från kärnor och finhacka även den. Tillsätt fisksåsen och rör om. Häll sockret över och rör om tills sockret har löst sig.
  2. Koka nudlarna.
  3. Hacka och skär alla grönsakerna. Välj storlek efter smak.
  4. Lite olja i pannan, ta i morötterna först och tillsätt sedan alla grönsaker. Till sist, i med de kokta nudlarna i pannan. Grönsakerna ska bli krispiga i wokpannan. Salta och peppra.
  5. Knäck i äggen och rör om.
  6. Vänd ner salladen så den mjuknar lite.
  7. Ringla vinegretten över salladen, strö några cashewnötter och servera!