Lammfärssås med rotfrukter, citron, vitlök

Lammfärssås med rotfrukter, citron, vitlök
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Lammfärssås med rotfrukter, citron, vitlök

15 ingredienser

20 min

Läcker färs med rotfrukter. Citron, salvia och vitlök lyfter fram lammsmaken!

Ingredienser

portioner
  • 400 g lammfärs
  • 1 citron
  • 1 knippe salvia
  • 0,5 vitlök
  • 2 msk smör (eller olja)
  • 1 morot
  • 0,25 rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1 salladslök
  • 1 dl passerade tomater
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • tabasco
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala vitlöken och hacka den grovt. Fräs lammfärsen tillsammans med vitlöken, salvia och rivet citronskal. Salta och peppra.
  2. Tärna rotfrukterna och fräs dem i smör, slå det över lammfärsen. Tillsätt de passerade tomaterna, grönsaksbuljongen och tabascon. Låt alltsammans koka ihop under cirka 10 minuter.
  3. Avsluta med salladslöken och smaka av.