Gräddkokt grönkål med bacon

Fredrik Eriksson ny

Gräddkokt grönkål med bacon

8 ingredienser

15 min

Grönkål är ett klassisk inslag på julbordet. Här serveras den gräddkokt med knaprig bacon i. Serveras grönkålen på buffé räcker den till 10-12 personer.

Ingredienser

portioner p
  • 500 g grönkål
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 140 g bacon, i bitar
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk majsstärkelse

Gör så här

  1. Plocka grönkålen och riv den i småbitar. Blanchera den i lättsaltat vatten i några minuter. Kyl den därefter i isvatten och låt rinna av.
  2. Stek baconet i torr panna i några minuter så att det blir knaprigt. Ta upp baconet och fortsätt att fräsa schalottenlöken i baconfettet.
  3. Slå på grädden och smaksätt med senap, salt och peppar. Red av med lite maizena så att det blir krämigt. Vänd ner bacon och grönkål. Smaka av en sista gång med salt och peppar.