Frikadeller med citron, oliver och basilika

0 röster
4
Frikadeller med citron, oliver och basilika
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Gott til vardags! En variant på våra svenska köttbullar.

Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fläskfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st citron, skal + saft
  • 1 dl kärnfria oliver
  • 1 kruka basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 msk smör
  • 1 burk hela tomater (400 g)
  • 5 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 3 msk vitt vin
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 l blandad svamp

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, skal och saft av citron, grovhackade oliver, hackad basilika och pressad vitlök. Forma färsen med hjälp av en sked till små ägg.
  2. Lägg frikadellerna i olivolja och smör en kort stund i en stekpanna utan att de tar färg. Häll på tomater, buljong och vin. Koka i 10 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Fräs svampen några minuter och blanda ner i grytan. Klart att servera.
16 juli 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept