Smokey mountain turkey breast

0 röster
4-6

Rökt och marinerat kalkonbröst med citron, paprika och vitlök. Recept från boken 'BBQ - Amerikansk Barbeque, Öl & Bourbon'.

Hittar ni ett helt bröst på strax över kilot så är det toppen, men det fungerar även att köpa mindre bröstfiléer. Rubba dem separat, men bind sedan upp den till en jämntjock bit när det är dags för tillagning.

Visa mer
4-6

Du behöver

 • 1,2 kg kalkonbröstfilé
 • 1 citron, zest och saft
 • 1 msk paprikapulver
 • 1 msk flingsalt
 • 2 tsk nymald svartpeppar
 • 2 tsk vitlökspulver
Finns i inköpslista

Gör så här

 1. Tvätta och zesta citronen. Blanda zesten med salt och peppar och mortla till en lätt smetig smakbomb. Blanda ned vitlökspulver och paprikapulver och rubba kalkonbröstet runt om. Lägg i dubbla plastpåsar i kylen över natten.
 2. Lägg cirka 30 otända briketter i en cirkel i botten på er Smokey Mountain. Tänd en skorstenständare fylld med briketter. När briketterna är glödande och askgrå, efter cirka 20 minuter, häll dem i rökens briketthållare, i mitten av de otända briketterna. Lägg på fyra bitar pekanträ och montera ihop röken. Fyll vattenkaret med ljummet vatten. Låt röken uppnå en temperatur av cirka 125 grader.
 3. Lägg kalkonbröstet på det övre gallret och täck med lock. Låt gosa i 125 grader i 1 timme.
 4. Vänd kalkonbröstet och låt ligga i ytterligare 1 timme. Mät sedan innertemperaturen med en digital stektermometer. Kalkonbröstet är klart vid ca 71 grader i innertemperatur. Det tar gissningsvis två - tre timmar beroende på hur ni lyckas hålla temperaturen på röken och så klart också hur väder och vind behandlar er just idag.
 5. När kalkonbröstet är klart, lägg det i folie, pressa över citronen och låt det vila i minst 20 minuter.
 6. Servera sedan i skivor i en färsk och mjuk baguette med skivad rödlök, sallad, majonnäs, rostad lök, cheddar, rödvinsvinäger, knaperstekt bacon och varm hemmagjord BBQ-sås.
4 januari 2015

Laddar fler recept...