Hjortköttbullar med pepparrotsfärskost

30 min
4

Köttbullar gjorda på hjortfärs serveras med hemgjord färskost med pepparrot och säsongens sallad.

12 oktober 2014
30 min
4

Du behöver

  • 250 g hjortfärs
  • 1 tsk salt
  • 1-2 ägg
  • 100 g lök, hackad
  • 1 msk färsk persilja, hackad
  • 1 nypa svartpeppar
  • 40 g ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • lite smör eller olja
  • sallad efter säsong

Pepparrotsfärskost

  • 4 dl naturell yoghurt, avrunnen
  • 1 msk pepparrot, finriven
  • 1 tsk florsocker
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hjortköttbullar
    Stek löken. Låt den svalna.
  2. Blanda färs och salt ordentligt och låt stå en stund. Tillsätt sedan äggen lite i taget, tillsätt ströbröd och sedan mjölk. Blanda i löken och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt stå en stund och stek sedan i lite smör eller olja.
  4. Färskost
    Blanda alla ingredienser och smaka av.
  5. Servera hjortköttbullarna med olika sorters sallad efter säsong och pepparrotsfärskost.
Visa mer
Kommentera receptet
Sponsrat innehåll

Fler goda recept