Varma munkar med vaniljkräm

Varma munkar med vaniljkräm

Av: Emma Bengtsson

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

Finns det något godare än nyfriterade munkar rullade i socker och kanel, fyllda med vaniljkräm... mmmm!

Ingen våg? Ta en titt på vår

omvandlingstabell

som hjälper dig att räkna om måtten.

Ingredienser

Varma munkar

  • 15 g jäst
  • 300 g mjölk
  • 60 g strösocker
  • 2 g salt
  • 2 ägg
  • 60 g smör, smält
  • 560 g vetemjöl
  • vaniljextrakt
  • kanel och socker, att rulla munkarna i

Vaniljkräm

  • 0,5 l mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 100 g strösocker
  • 120 g äggula
  • 40 g majsstärkelse
  • 25 g smör

Gör så här

Vaniljkräm

  1. Koka upp mjölken med vaniljstången.
  2. Blanda socker, äggula och maizena till en kräm.
  3. Blanda ner krämen i den varma mjölken och koka i tre minuter under konstant omrörning. Tillsätt smöret och låt svalna.
  4. Passera krämen genom en sil och fyll i spritspåse. Håll i kyl tills dags att fylla munkarna.

Munkar

  1. Blanda alla ingredienser till en deg.
  2. Kavla ut tunt och stansa ut ringar stora som enkronor och låt jäsa under duk i ca en timma. Fritera i 190 grader het olja tills gyllenbruna, lyft upp och placera på hushållspapper.
  3. Fyll munkarna med vaniljkräm. Blanda kanel och socker och rulla munkarna i.