Limekaka med kokoskräm

Limekaka med kokoskräm
Foto: Jenny Grimsgård
Emelie Holm
Emelie Holm

Limekaka med kokoskräm

13 ingredienser

Fräsch och saftig limekaka med kokoskräm som är enkel att göra. Sötad med kokossocker och agavesirap.

Ingredienser

portioner6 - 8 bitar
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl kokossocker
  • 0,5 dl agavesirap
  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk havssalt
  • 2 limefrukter, rivet skal och saft (ekologiska)

Topping

  • 400 ml kokosgrädde, kall
  • agavesirap
  • riven kokos, rostad
  • 1 limefrukt (ekologisk)

Gör så här

  1. Kaka
  2. Värm ugnen till 160 grader. Smörj en avlång brödform med smör, den ska rymma 1,5-2 liter.
  3. Vispa smör, kokossocker och agavesirap med elvisp tills det är fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa tills blandningen är jämn och fin.
  4. Sikta vetemjöl, vaniljpulver, bakpulver och salt i en skål. Vänd ner blandningen lite i taget i smör- och äggsmeten. Rör om försiktigt eller vispa på låg hastighet. Rör ner limeskal och -saft.
  5. Häll smeten i formen och grädda i cirka 50 minuter eller tills provstickan är torr. Låt kakan stå cirka 20 minuter innan du stjälper upp den på ett galler och låter den svalna helt.
  6. Topping
  7. Vispa kokosgrädden fluffig med elvisp. Blanda i agavesirap efter smak. Lägg ett lager med topping på kakan. Strö över kokos. Tvätta limefrukten, skär den i tunna skivor och lägg dem
  8. på toppingen.