Krispig kokosmousse med chiamarmelad

4 - 6
Spela video Krispig kokosmousse med chiamarmelad
Foto: Liten kaka

Krispig kokosmousse med chiamarmelad - en god dessert med hallon och kokos med sockerfria kex som botten.

11 november 2014
4 - 6

Du behöver

  • 4 msk smör, rumsvarmt
  • 1 dl krossade sockerfria kex
  • 1 pkt färskost
  • 1 burk kokosmjölk, kylskåpskall
  • 0,5 dl agavesirap
  • 0,5 vaniljstång
  • kokosflingor till garnering

Chiahallonmarmelad

  • 6 dl (250 g) frysta hallon
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 2 msk chiafrön
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Blanda smöret och de finmalda kakorna.
  2. Pressa ner kakorna i fyra större eller sex små burkar. Ställ i kylskåpet.
  3. Vispa ihop färskosten och agavesirapen tills blandningen blir fluffig.
  4. Öppna burken med kokosmjölk underifrån och häll ut vattnet.
  5. Häll över kokosmjölken i en annan skål och vispa även den tills den blir krämig i konsistensen. Blanda ihop med färskosten.
  6. Häll sedan blandningen i burkarna/glasen och ställ i kylskåpet i några timmar.
  7. Garnera din dessert med rostade kokosflingor.
  8. Chiahallonmarmelad
    Koka upp hallon, vanilj och lönnsirap i cirka 5 minuter.
  9. Lägg i chiafrön och koka ytterligare 15 minuter tills marmeladen har tjocknat. Låt svalna.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Emelie Holm

Visa alla recept från Emelie Holm

Fler från Nyhetsmorgon

Visa alla recept från Nyhetsmorgon