Glutenfria scones

12 röster
12 st

Glutenfria scones med sojamjöl och rismjölk. De här sconesen är absolut godast nygräddade med lite marmelad på!

Visa mer
12 st

Du behöver

Glutenfria scones

  • 3 dl sojamjöl
  • 4 dl rismjöl
  • 1 dl profibre
  • 0,5 dl physaliumfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 500 g rismjölk
  • 1 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål. Smält smöret och häll det i rismjölken. Låt det svalna något och blanda i vätskan och sedan sirapen i de torra ingredienserna. Rör om och blanda ordentligt.
  2. Klicka upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt bröden svalna lite på ett galler.
1 januari 2015

Fler goda recept