Äggröra med groddar och bacon

0 röster
4

Enkel äggröra med mungoböngroddar och bacon.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 6 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mungoböngroddar
  • 140 g bacon
  • salt
  • malen svartpeppar eller persillad
  • riven ost

Till garnering

  • ärtskott
  • alfagroddar
  • rucola

Gör så här

  1. Lägg i smöret i en stekpanna och fräs groddarna hastigt. Sänk värmen till medelvärme. Blanda ner äggen och grädden. Rör om och värm tills äggen börjar koagulera (tjockna). Salta och peppra.
  2. Stek baconet och servera till. Om man vill kan man blanda ner hackad gräslök eller örter i äggröran. Strö över riven ost. Garnera med groddar och rucola. Servera direkt ur stekpannan.
1 januari 2015

Laddar fler recept