Kyckling med chili och citrongräs

15 min + marinering
4

Det här är en rätt som doftar underbart och är enkel att laga. Jag använder kycklinglårfilé eftersom de har mer smak, men du kan även använda kycklingbröst. Pastan som används i såsen passar även bra till nöt- och fläskkött /Donal Skehan

18 februari 2014
15 min + marinering
4

Du behöver

  • 2 stjälkar citrongräs, finhackade
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 2 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 msk thailändsk fisksås (Nam Pla)
  • 350 g kycklinglårfilé, skuret i munsbitar
  • 1 msk solrosolja
  • 1 msk curry
  • 100 ml kycklingbuljong
  • 1 msk strösocker
  • 1 liten näve mynta, basilika och koriander (till garnering)

Gör så här

  1. Blanda citrongräs, chili, vitlök och fisksås i en skål.
  2. Lägg kycklingen i en annan skål och tillsätt hälften av citrongräsmixen, spara resten. Täck och låt marineras i kylen i minst 20 minuter.
  3. Hetta upp oljan på hög värme i en wokpanna eller i en stor teflonstekpanna. Tillsätt den sparade citrongräsmixen och curry. Låt steka i ungefär en minut tills det doftar.
  4. Lägg sedan i den marinerade kycklingen och stek i fyra till fem minuter så att alla sidor av kycklingen får fin färg.
  5. Häll ner kycklingbuljongen i pannan och rör i sockret. Låt sjuda i några minuter tills buljongen har reducerats och du fått en tjock sås.
  6. Servera med kokt ris och garnera med de färska örterna.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept