Köttfärslasagne med palsternacka och morot

Köttfärslasagne med palsternacka och morot

Av: Carolina Sparring

Från: Nyhetsmorgon

23 ingredienser

Lasagnen får en extra fyllig smak när man river ner rotfrukter i köttfärssåsen. Servera gärna med en sallad på fänkål och kålrabbi.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 selleristjälkar, finhackade
  • 2 morötter, grovrivna
  • 2 palsternackor, grovrivna
  • olja, till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 500 g krossade tomater
  • 0,5 msk torkad oregano
  • 0,5 msk torkad rosmarin
  • 1 dl rött vin
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • lasagneplattor
  • 2 dl lagrad riven ost

sallad

  • 1 kålrabbi
  • 1 fänkål
  • 1 citron (ekologisk)
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hetta upp olja i en stekgryta. Fräs löken mjuk. Tillsätt köttfärsen och låt steka några minuter.
  3. Tillsätt morot, palsternacka, selleri, tomatpuré och vitlök. Låt fräsa några minuter.
  4. Häll på krossade tomater och vin. Låt koka under lock ca 10 min.
  5. Tillsätt kryddor och vispgrädde. Låt koka upp och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Smörj en ugnsform.
  7. Varva gräddig köttfärssås med lasagneplattor.
  8. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen 20-25 min.
  9. Skala och skär kålrabbi i stavar. Ansa och skär tunna skivor av fänkålen. Lägg upp på ett fat och riv över citronskal. Ringla över lite god olivolja, salt och svartpeppar.