Lax och räkor i kokos med ajvarsås

10 röster
20 m
4

Smakrik vardagsmat med lax, räkor och ajvar. LCHF! Variera gärna rätten med kyckling i stället för lax och räkor! Supergott!

Näringsvärden per portion
556 kcal
41 g protein
31 g fett
11 g kolhydrater

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp ajvar relish mild (340 g)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 4 portionsbitar laxfiléer
  • 1 påse färsk bladspenat (70 g)
  • 200 g skalade räkor
  • salt och peppar
  • kokosfett, att steka i

Gör så här

  1. Skiva svampen, finhacka lök och vitlök och fräs allt i lite kokosfett. Halvera tomaterna.
  2. Vispa ihop ajvar relish och kokosmjölk, smaka av med salt och peppar och häll över grönsakerna. Rör ner laxen och låt allt koka i cirka sju minuter. Rör ner tomater, bladspenat och räkor och hetta upp snabbt. Servera genast.
1 mars 2015

Laddar fler recept