Marshmallows med ros- och hallonsmak

Hemgjorda, spritsade marshmallows med smak av hallon och rosenvatten. Perfekt att göra till den du håller kär.

14 februari 2015

Du behöver

  • 160 g äggvita
  • 120 g socker
  • 200 g vatten
  • 600 g hallonpuré
  • 1 krm rosenvatten
  • 12 gelatinblad, smälta

Gör så här

  1. Koka hallonpurén och reducera den till hälften.
  2. Koka upp socker och vatten till 126 grader. När sockervattnet är 116 grader, börja vispa äggvitan.
  3. När sockerlagen är 126 grader häll en tunn stråle över äggvitan under vispning. Vispa på låg hastighet till marängliknande konsistens.
  4. Tillsätt den varma purén och de smälta gelatinbladen. Vispa på låg hastighet till blandningen har rumstemperatur och går att spritsa.
  5. Spritsa ut dina marshmallows och låt stelna.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept